Maaling

DanBred Avls- og opformeringsbesætning

Kontaktoplysninger

Om Maaling

Gården Maaling har været i familiens eje, siden 1778, hvor gården blev udflyttet fra den nærliggende by, Skelde.

Udviklingen og interesse har gjort, at der i dag er 950 søer på Maaling. 350 søer i avl med LL og DD. 600 LL-søer til opformering. Der er til dagligt 13 ansatte, som alle har det samme fokus: At passe dyrene så godt som muligt.

LL-avlen kom til Maaling i 2010, men interessen har været der flere år forinden. Fra januar 2018 fik vi også avl i Duroc.

Dyr fra Maaling er kendetegnet ved højt indeks og godt eksteriør, og vi har en meget lav reklamationsrate. Vi har konstant fokus på at forbedre oplevelsen ved at købe DanBred dyr. Vi har stort fokus på at optimere foder til de enkelte dyregrupper, så vi tilgodeser dyrenes behov, eksempelvis for at sikre stærke ben på polte.

Vi tilbyder: LL-polte og -orner, YL-polte, fra efterår 2018: DD-orner.

Vores kunder er producenter i ind- og udland med fokus på god genetik.

 

Ledelse

Claus Petersen

24932023

Maria N. Petersen

24410676

Ansatte

Johannes Schanz
Produktionsleder, Sohold
40808642

Jacob E. Jørgensen
Afdelingsleder, YL-produktion
20457145

Benny K. Lenderink
Ansvarlig for LL-produktion
25717095DanBred Landrace (LL)

På grund af Landracens høje frugtbarhed bruger vi søer af denne race som moderdyr til YL-søer, der er de bedste krydsningssøer til produktion af slagtesvin. DanBred Landrace er en stærk gris med gode ben. Den er kendt for sin gode kødkvalitet.

DanBred Hybrid (LY/YL)

Produktionssoen er en førstegangskrydsning (F1) mellem Landrace og Yorkshire. LY-søer har en høj frugtbarhed, et godt pattesæt, en god holdbarhed og er lette at arbejde med. Vi leverer sopolte fra 6 til 26 uger gamle.

DanBred Duroc (DD)

Vi bruger bl.a. Duroc-ornen som faderrace og LY/YL-søer som mødre til slagtesvin. Ved denne treracekrydsning får svineproducenterne fuld udnyttelse af krydsningsfrodigheden og optimale produktionsresultater.

Your business. Our DNA.

Vores DNA er hele tiden under udvikling og fortsætter med fornyet styrke i det nye DanBred. Vores genetik forbedres konstant, takket være vores dygtige genetikere, og et stærkt samarbejde med vores lokale leverandører.

Men produktet gør det ikke alene. DanBred-grise kræver en særlig hånd og stor faglighed, og vores leverandører står gerne til rådighed med know-how og management-ekspertise.

Besøg danbred.com for mere information

Produktionsresultater

Maaling har nu 4 år i træk været den avlsmæssigt bedste DanBred LL-besætning.

Vores medarbejdere har konstant fokus på den optimale pasning af vores dyr, så de kan vise deres genetiske potentiale.
Vi lægger meget vægt på at skabe så gode rammer som muligt for vores dyr, så miljøfaktorer ikke kommer til at lave uro i avlsresultaterne.
Det høje avlsmæssige niveau kommer også til udtryk i vores produktion af opformeringsdyr, hvor vi også ligger stabilt i toppen af rangeringen, samtidig med at vi kan levere forholdsmæssigt store polteleverancer.